Arne Jacobsen

Arne Jacobsen

Lamper og klassisk design i verdensklasse. Er det lige dig? Perfekt, for det er også lige os, så du er landet det hele rette sted.
En af de helt store designere i den kategori er nemlig Arne Jacobsen: En af Danmarks - og efterhånden også verdens - mest kendte arkitekter og designere,
Du kender sikkert allerede ”Ægget” og ”Svanen”, men Arne Jacobsen har endnu mere at byde på. Specielt når det gælder lamper. Se selv her.

Arne Jacobsen lamper hos Lysmesteren

Arne Jacobsen har designet lamper for mange store brands – her iblandt både Louis Poulsen og &Tradition.
Uanset om du er på udkig efter bordlamper, gulvlamper, væglamper, pendler, ja, you name it, er der masser af gode bud i Arne Jacobsen-universet.
Arne Jacobsen bordlamper
Arne Jacobsen gulvlamper
Arne Jacobsen væglamper
Arne Jacobsen pendler

Der masser af smukke Arne Jacobsen modeller i vores sortiment. Dyk ned i hele Arne Jacobsen universet her.

Vil du lære Arne Jacobsen lidt bedre at kende?

Hos Lysmesteren er vi - ikke overraskende – interesserede i lamper og belysning, og Arne Jacobsens designs er ingen undtagelse. En smuk lampe bliver kun smukkere og mere interessant, hvis man kender historierne og detaljerne bag, ikke sandt?

Derfor: Lad os introducere dig lidt nærmere til Arne Jacobsen.

Arne Jacobsen levede fra 1902 til 1971 og er som sagt en af Danmarks mest kendte arkitekter og designere. Blandt hans mest kendte projekter er Nationalbanken i København (1971) og SAS Royal Hotellet i København (1960), og det var faktisk også i forbindelse med de projekter, han designede stolene ”Ægget” og ”Svanen”, der i dag hører til blandt hans design-bestsellers.

Multitalentet Arne Jacobsen

Udover arkitektur og møbler, har Arne Jacobsen i løbet af sin karriere udviklet en række designs inden for forskellige andre områder.
Et par eksempler? Bestik, dørhåndtag, badeværelsesinteriør, lysarmaturer og så selvfølgelig vores favoritter: lamperne.

Arne Jacobsen er uddannet fra Kunstakademiets Arkitektskole i København. Han arbejdede derefter på Stadsarkitektens kontor i København, og så åbnede han sit eget firma.

Berømt og anerkendt talent

Arne Jacobsen modtog gennem hele sit liv adskillige prestigefyldte priser både i Danmark og i udlandet. Han var professor ved Kunstakademiets Arkitektskole i 11 år og har dermed haft stor indflydelse på en hel generation af danske arkitekter.

Alle produkter designet af Arne Jacobsen

Brands