Cecilie Manz

Cecilie Manz

Om Cecilie Manz


Cecilie Manz afspejler essensen af kompromisløst håndværk, både i hendes lamper og møbeldesigns. Hun kommer fra et hjem med to kunstnerforælde og har derfor haft tæt kontakt med design og kunstverdenen helt fra barndommen. Cecilie Manz afsluttede sin uddannelse på Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1992, og startede derefter sin egen virksomhed.

Den Danske Designpris


Den danske designer Cecilie Manz (1972-) blev i 2004 hædret med Den Danske Designpris. På sin egen tegnestue forsøger hun konstant at søge ind i funktionen og tænke konceptuelt under sin stræben efter holdbare materialer og sublim håndværksmæssig finish. Hun søger at finde grundtanken med funktionen, for kun derved kan hun skabe det unikke.

Det uendelige talent


Den prisvindende danske designer Cecilie Manz er en mester indenfor moderne minimalisme. Manz har modtaget flere prestigefyldte priser, herunder Thorvald Bindesbøll-medaljen i 2011, Bruno Mathsson-prisen i 2009, Kunstpreis Berlin i 2008 og Finn Juhl Arkitekturpris og Møbelprisen, begge i 2007.

Cecilie Manzs belysningsdesign


Den innovative stræben og sansen for detaljen går igen i Cecilie Manzs belysningsdesign til Fritz Hansen. Som hun selv siger, skal nye produkter enten være innovative og nyskabende eller indeholde forbedringer for at være berettiget til opmærksomhed. Hun har derfor gjort sig umage med at udvikle en formgivning, der ikke stjæler billedet fra lyset, men sikrer, at funktionaliteten altid er i højsædet. Cecilie Manzs navngivning af hendes berømte Caravaggio-serie er koncentreret om hendes forkærlighed for billedkunst og er en navnemæssig hyldest til hendes personlige favoritter.

Cecilie Manzs opfattelse


”Jeg opfatter alle mine værker som dele af en lang, vedvarende historie, hvor projekterne ofte er forbundet og er relateret i form af ideer, materialer, på tværs af tid og funktion”, har Manz fortalt.

Alle produkter designet af Cecilie Manz

Brands