Fernando Prado

Fernando Prado

Om Fernando Prad


Brasilianske Fernando Prado er industriel designer - og hoved-designer hos Lumini, der er en af Sydamerikas mest kendte lampe- og belysningsproducenter og beliggende i São Paulo.

Fernando Prados lamper


Fernando Prado skaber finurlige lamper, og overraskelsen er et gennemgående element i hans design. Det kommer blandt andet til udtryk ved, at han i stedet for at vælge en dyr, teknisk løsning anvender enkle, mekaniske elementer, som indbyder til interaktion mellem lampen og brugeren. På denne måde ændres stemningen i lyset.

Bossa-serien


Bossa-serien er designet af Fernando Prado og en af hans største successer. Bossa-lampen har høstet flere europæiske designpriser bl.a. den mest fornemme "red dot - best of the best - award winner 2007".

Overraskelsesmomentet i Bossa-lamperne kommer til udtryk ved, at man kan trække i skærmen og åbne lampen i toppen, så det nedadrettede lys ændrer sig. Bossinha skifter fra direkte til indirekte lys med et enkelt træk i lampeskærmen. Når lampeskærmen er oppe, er lyset blødt og direkte, og trækker man skærmen ned, skinner blødt indirekte lys fra toppen af lampen. Det direkte lys reduceres med samme effekt som en indbygget lysdæmper.

Fernando Prados andre lamper


Fernando Prado har blandt andet udviklet Bossinha pendel og Mini Bossa pendel for Lumini. Begge modeller fås i hvid og sort.

Alle produkter designet af Fernando Prado

Brands