Jo Hammerborg

Jo Hammerborg

Om Jo Hammerborg


Johannes (Jo) Hammerborg (1920-1982) voksede op i udkanten af Randers i en almindelig funktionærfamilie. Han uddannede sig som sølvsmed, deltog i Danmarks frihedskamp i 1940-45 som sabotør, studerede på kunstakademiet, og arbejdede som sølvsmed hos Georg Jensen. I 1957 blev han ansat som chefdesigner hos lampeproducenten Fog & Mørup, hvor han arbejdede indtil 1980.

Internationale priser


Han var et udtalt idémenneske og entreprenør, som igennem hele sit liv igangsatte og udviklende de ting han brændte for. Med en tydelig designfilosofi, stor lysteknisk indsigt og en udtalt forståelse for form, funktion og æstetik skabte han over 180 lamper, hvoraf flere har modtaget internationale priser.

Ny produceret designs


Efter årtier hvor hans eftertragtede lamper har været handlet hos antikvariater blev det i 2013 igen muligt at købe en ny produceret Jo Hammerborg lampe. Lightyears, der i dag er opkøbt af Fritz Hansen, har i samarbejde med Hammerborg-familien, besluttet at relancere Orient pendlerne. Jo Hammerborg innovative bidrag til dansk lampedesign har en naturlig plads i det 21. århundrede.

Alle produkter designet af Jo Hammerborg

Brands