Jørn Utzon

Jørn Utzon

"Det handler om at åbne sig for tingenes væsen frem for at kæmpe for form og stil."

Jørn Utzon (1918-2008) er formentlig Danmarks mest berømte arkitekt gennem tiderne. Han blev uddannet på Kunstakademiet i København i 1942 og udviklede siden sit talent på blandt andet Aalvar Altos tegnestue i Helsinki. Inspirationen herfra medvirkede til, at Jørn Utzon gradvist optimerede sin evne til at skabe arkitektonisk organiske rum uden at sætte respekten for mennesker, natur og omgivelser over styr.

For Jørn Utzon er der klare paralleller mellem musik og lys. Begge dele er afgørende for oplevelsen af emotionelle stemninger. I udviklingen af designet til Lightyears har han derfor arbejdet målrettet med, at lyset konstant medvirker til at understøtte den stemning, der er karakteristisk for rummet - hvad enten det bruges til hygge, funktion eller inspiration. Universet ”music” understøtter den musikalske fascination og interesse.

Formgivningen af hans første lampe til Lightyears trækker således tråde tilbage til Operahuset og fuldender på den måde billedet af Jørn Utzon som henholdsvis lampedesigner og arkitekt i international særklasse. At skabe til og for mennesker er omdrejningspunktet i Jørn Utzons designs.

Jørn Utzon har for Lightyears blandt andet udviklet pendlerne Concert, Concert P3 og Opera.

Alle produkter designet af Jørn Utzon

Brands