Øivind Slaatto

Øivind Slaatto

Om Øivind Slaatto


Øivind Slaatto er uddannet industridesigner. Han er uddannet fra Dansk Designskole i 2008. Øivind har altid været inspireret af naturen. Han synes især, at sneglen er inspirerende, med sneglens hus og det lave tempo.

Inspirationen til hans belysningsdesign


Han finder ofte inspiration i de grundlæggende principper og fraktaler i matematik, som kan ses i Øivinds første kommercielle produkt - højtaleren A9 fra B&O.

De samme principper var en kilde til inspiration, da Øivind designede lampeserien Swirl for Le Klint. Med Swirl serien ønskede han at lys, form og funktion skulle arbejde sammen, for at give en god lysoplevelse, og samtidig give lampen et lysudtryk i skandinavisk stil.

Samarbejde med Louis Poulsen


Øivind har også designet Patera pendlen for Louis Poulsen og Shade lamperne. "Lamper skabes ud af min fascination af Fibonacci sekvensen. Det spiralformede mønster findes overalt i naturen - fx i frøformationer som solsikker og grankogler - og har tidligere inspireret nogle af historiens største kunstnere som Leonardo DaVinci og Johan Sebastian Bach," fortæller Øivind Slaatto om sin inspiration til den nye lampe.

Alle produkter designet af Øivind Slaatto

Brands