Verner Panton | Stort udvalg af lamper | Mange designs og farver - lysmesteren.dk

verner_panton_designer.jpg

Verner Panton hos Lysmesteren

Hos Lysmesteren forhandler vi Verner Pantons elegante designs.

Hvis du (også) går op i indretning og design, så er Verner Panton-lamperne helt sikkert noget for dig.

Er du i gang med et spændende indretningsprojekt? Så dyk endelig ned i Verner Pantons forunderlige univers. Det vil du ikke fortryde.

Snus til populære Verner Panton produkter

• Panthella

• Flowerpot

Lidt mere om Verner Panton…

Verner Panton klinger velkendt i de flestes ører, men i indkøbet af smukke designs til dit hjem, er det dejligt at vide lidt om designgeniet bag.

Verner Panton er født i Odense i 1926 og uddannet ved det Kongelige Danske Kunstakademi. Han blev internationalt kendt for sine unikke designs, som i dag har fået en renæssance i mange danske hjem. Inden for dansk design findes der få designere med så stort et navn i resten af verden som Verner Panton.

Verner Panton: En avantgarde-designer

Selvom Verner Panton fik inspiration og var tæt knyttet til Poul Henningsen (PH) og Arne Jacobsen – han blev gift og fik en søn med PHs steddatter, Tove Kemp, og arbejdede med blandt andet Myren på Arne Jacobsens tegnestue – så var han en ener og avantgarde designer. Han var dybt seriøs omkring sine møbler, lamper og tekstiler.

Han brød med daværende normer, der for arkitekternes vedkommende var at arbejde med håndkraft, i træ og med naturlige materialer. Verner Panton foretrak innovativt formede produkter og arbejdede i plast, glasfiber, plexiglas, stål, skumgummi og andre syntetiske stoffer.

Verner Panton i Danmark og resten af verden

I 1961 brød han med Danmark og bosatte sig i Schweiz. På det tidspunkt vakte hans produkter stor opsigt i udlandet, men knap så meget herhjemme. Nogle af hans mest berømte designs er Panton-stolen, verdens første stol i fuldplast, lamperne Panthella og Flowerpot samt hans totalmiljøer, hvor design, arkitektur og kunst indgik i nye relationer.

Belysning som stemningsskaber med Verner Panton

I sit arbejde med belysning gik Panton forrest og var optaget af skabe stemninger. I perioden mellem 1955-1998 udviklede han 25 forskellige belysninger, hvor hovedparten er produceret af Louis Poulsen. Hans lampedesigns kan inddeles i to kategorier:

1. Den organiske stil med en masse sammensatte elementer.

2. Stilen med enkle, geometriske former – især med halv- eller helkugler.

Der er stor respekt omkring hans lamper, hvor især Flowerpot og Panthella hittede, da de kom på markedet i henholdsvis 1968 og 1971.

Verner Panton har skabt et smukt og farverigt lampeunivers. For Verpan har han bl.a. designet den futuristiske VP Globe, og for Louis Poulsen har han skabt Panthella-serien. For &Tradition har Verner Panton designet Flowerpot pendlen, der fås i et væld af farver.

Drømmer du om Verner Panton-belysning?

• I tvivl? Lån lampen med hjem og vær sikker på at beslutte dig for den helt rigtige Verner Panton lampe.

• Få den helt rigtige pris, når du køber din Verner Panton Lampe – vi prismatcher.

Brands