Lys i børneværelset

Lys i børneværelset skal være sikkert. Og så skal der være nok af det. Børn leger ofte med småting på gulvet, og derfor er det vigtigt at have god belysning i børneværelset. Du bør have en loftlampe eller pendel som giver ca. 1500-1600 lumen, svarende til 2x60W. Derudover bør du have lamper, som reflekterer de andre funktioner rummet har.

 

Lys til de mindste

Vi anbefaler ikke lamper af glas eller løse lamper til de mindste børns værelser. Vælg i stedet for en lampe som sidder fast i enten loft eller væg. På den måde undgår du farlige situationer fra barnet. Natlamper er også en god løsning til de mindste, som ikke er helt trygge ved mørke rum.

 

Lys til lidt ældre børn

Fra 4 år og op kan børn fint bruge LED læselamper. LED bliver ikke så varm og er derfor god til små fingre. En bordlampe, som kan sættes fast til bordet, eller en væglampe på væggen ved sengen er den bedste løsning. Flere af disse har en justerbar arm med en god længde som gør, at børnene selv kan justere lyset efter behov. Bordlampen placeres på modsat side af den hånd som barnet skriver med, sådan at hånden ikke skygger for lyset, og læselampen ved sengen placeres sådan, at lyset kommer ind fra siden og ikke direkte ovenfra.

 

Børneværelse