Limited Edition Bestlite

Limited Edition 

I anledning af Bestiltes 90-års jubilæum, lancerer GUBI en Limited Edition udgave af Bestlite varianterne: BL1 bordlampen, BL3 standerlampen, BL5 væglampen samt BL7 væglampen i Nikkel finish. Der medfølger et certifikat med et nummer til hver Limited Edition lampe, for at gøre lamperne unikke. 

Bestlite er blandt de tre mest solgte kollektioner i GUBIs produktsortiment, hvor formålet med lanceringen er at skabe opmærksomhed omkring Bestlite-kollektionen, i forbindelse med jubilæet. Bestlite kollektionen er kendt blandt forbrugerne for at være et tidløst og cool designobjekt. 

En meget unik mærkning

Hver lampe tilføres en lille metalplade med et indgraveret ’Bestlite 90’ logo-mærke. Logoet er det originale Bestlite-logo, hvilket gør lampen historisk og super cool. Logofortællingen er en del af den samlede historie til fejringen af de 90 år.

Landingside

Bestlite Limited Edition lamper

Salg af Limited Edition lamper

I anledning af, at Bestlite lampen fylder 90 år, tilbydes et begrænset antal af Bestlite lamperne i ren nikkel med tvistet ledning. 

Bestlite Limited Edition lamperne sælges eksklusivt og der sælges et begrænset antal på 300 enheder af hver model på verdensplan. 

Lamperne vil være vist og kan købes i Lysmesteren Helsingør, Herfølge, Holstebro, Hørsholm, Lyngby, Næstved og Vordingborg. I disse butikker kan de 4 modeller købes - BL1 bordlampen, BL3 standerlampen, BL5 væglampen samt BL7 væglampen.

Fejring af Bestlites 90 års jubilæum 

I 2020 fejres Bestilte kollektionens 90-års jubilæum. Bestlite lampekollektionen fra brandet GUBI er designet af Robert Dudley Best tilbage i 1930. Bestlite-designet repræsenterer Bauhaus-bevægelsen, der forsøgte at bringe funktion og enkelhed i fokus. Bestlite lamperne skulle bringe industrialisering og kunstværker sammen til en helhed.

Bestlite lamperne er nogle af GUBIs mest solgte produkter, og de står i mange danske såvel som udenlandske hjem. Bestlite findes både som væglampe, bordlampe, gulvlampe og pendel. De mange varianter gør det nemt at placere den klassiske lampe i hjemmet – uanset hvor det ønskes.

 Foto fritlagt GUBI

Sætte fokus på den lokale arbejdskraft

GUBI fejrer 90 år med Bestlite serien, ved at sætte lys på lokale håndværkere, der holder hjulene i vores liv i gang, forbinder vores samfund med deres positive humør og nærende tilstedeværelse. 

Bestlite BL1 bordlampen var det første eksempel på en meget justerbar lampe. Lampen var oprindeligt designet i 1930 specielt til diamantskærere i Birminghams smykkekvarterer. Siden da har Bestlite belyst håndværkernes arbejde over hele verden i 90 år. 

De lokale håndværkere forbinder lokalsamfundet gennem deres håndværk – fra baristaen, der holder dig oppe på koffein til mekanikeren, der holder dig kørende på vejen, og kunstneren der blander popkultur og politik med historie, videnskab og arkitektur. 

Foto Mennesker'

Historien bag

Robert Best var inspireret af den tyske Bauhaus bevægelse, hvor form og funktion var vigtigere end detaljering. Lampen fik sit gennembrud, da Winston Churchill personligt valgte at stille lampen på sit skrivebord. I dag er lampen verdenskendt for sit enkelte, funktionelle og smukke design. Bestlite lampen blev kendt som den første Bauhaus lampe.

Bauhaus-bevægelsen begyndte i Tyskland, men var påvirket af lederen for Arts & Craft-bevægelsen i Storbritannien, William Morris, der udtalte at man ikke skulle have noget i sit hus, som man ikke anså for at være nyttigt eller smukt.