Louis Poulsen - Nyheder 2019

Louis Poulsen - Nyheder 2019

Louis Poulsen er en verdenskendt producent af designerlamper, og har et tæt samarbejde med berømte designere og arkitekter. Louis Poulsen er et brand med tidløse lamper, der passer ind i alle indretninger.

I 2019 kommer Louis Poulsen med flere spændende nyheder. Nyhederne indeholder PH nyheder med baggrund i Henningsens 125 års fødselsdag. Udover nyheder fra PH serien, finder du også en nye farve af Patera lampen deisgnet af Øivind Slaatto.

Herunder finder du de smukke nyheder – vi håber du finder inspiration, og glæder os til at betjene dig i vores nærmeste Lysmesteren-butik.

Se alle vores butikker

 

 

Poul Henningsen – 125 år

I anledning af Poul Henningsens 125 års fødselsdag hyldes ikke kun PHs klassikere, men også hans indflydelse på måden design og lys tænktes sammen. PHs tankegang omkring lysstruktur, skygger, blænding og farvegengivelse skabte unikke designs, som i dag opleves som designikoner.

PH har samarbejdet med Louis Poulsen siden 1924, hvor klassikere som PH 5PH Artichoke og PH Snowball siden hen er blevet til.

For at fejre lysets mester lancerer Louis Poulsen nye udgaver af elskede PH klassikere: PH Artichoke i den originale kobber rosa farve, PH 5 i ubehandlet messing og PH glasserien i messing.

PH Glas metallisert messing

Poul Henningsen designede 3-skærmssystemet allerede i 1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris. Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger. PH designede således ikke blot en lampe, men et helt system, og der blev igennem årene produceret omkring tusind forskellige modeller.

Det mundblæste opale glas består af tre lag glas. Et klart sandblæst på indersiden, et hvid lag i midten og et blankt klart lag yderst. Samlet giver det et smukt difuseret lys opefter samtidig med et behageligt reflekteret lys nedefter.

Flere af treskærmsfamiliens varianter med højglasforkromet stel er suppleret med varianter med sort metalliseret stel i 2017 og messing metalliseret stel i 2019.

Patera silver

Patera blev lanceret i en hvid udgave i 2015, hvor designeren Øivind Slaatto nyfortolkede den klassiske lysekrone med blød og dynamisk belysning.

Nu lancerer Louis Poulsen Patera i en smuk Silver farve i 2019. Patera Silver er fremstillet af reflekterende, sølvfarvet folie, der skaber et legende og kontrastfyldt lys. Patera er blændfri og giver et flot lys. Formen er inspireret af den såkaldte Fibonacci-sekvens, der skaber et nyt og smukt indtryk fra alle synsvinkler.

PH 5 messing og PH 5 Mini messing

I dag, seks årtier efter sin lancering, er Poul Henningsens berømte PH 5 pendel fortsat Louis Poulsens bedst sælgende design. Det oprindelige design med en diameter på 50 cm. var så populær, at Louis Poulsen i 2017 lancerede PH 5 mini med en diameter på 30 cm. Som en hyldest til PHs mest ikoniske design fås begge versioner med skærme i ubehandlet messing og skærme i hvid. PH 5 messing og PH 5 Mini messing tilføjes nu til PH 5 serien.  

PH 5 var resultatet af PHs arbejde for at skabe den ultimative blændfri pendel. Nyheden, i anledningen af PHs 125 års fødselsdag, i ubehandlet messing, har en varm spejlede finish, hvor lampen reflekterer sine omgivelser.

PH Artichoke Kobber Rosa

I anledningen af PHs 125 års fødselsdag lancerer Louis Poulsen den originale PH Artichoke lampe designet af Poul Henningsen tilbage i 1958. Poul Henningsen designede den ikoniske PH Artichoke til Langelinie Pavillonen i København i 1958, hvor han valgte at give den blade i massiv kobber med en rosa finish på indersiden. Denne kombination gav lampen varme og et smukt reflekteret lys fra den skjulte pære.

PH Artichoke består af 72 blade fordelt i 12 rækker, og deres indbyrdes placering giver et totalt blændfrit lys uanset vinkel. For at sikre det høje kvalitetsniveau foregår store dele af produktionsprocessen stadig som håndarbejde.

Som en markering af PHs 125 års fødselsdag, leveres PH Artichoke Kobber Rosa i en specialudgave med PH’s signatur indgraveret. Denne version af PH Koglen er kun tilgængelig i 2019.