Panthella Mini bordlampe

I efteråret 2016 blev en nyhed for Verner Panton fans en realitet. Panthella bordlampen blev lanceret af Louis Poulsen i en miniversion, med dertilhørende fantasifulde farver.

Panthella MINI – i 11 nuancer
Panthella Mini bordlampen fås i et væld af farver, som stammer fra Verner Pantons eget farveunivers.

Panthella MINI har lakerede metalskærme – efter Verner Pantons oprindelig idé. Verner Panton udviklede oprindeligt Panthella i samarbejde med Louis Poulsen i 1971. Efter eget ønske fra Verner Panton skulle Panthella’en lanceres med metalskærm, hvilket dog ikke kunne lade sig gøre rent teknologisk i 1971.

De nye metalskærme er hvide på indersiden og retter lyset nedad, hvorfra det reflekteres op og ud i rummet fra trompetfoden.

Lampen fås i otte opsigtsvækkende farver fra Verner Pantons eget farveunivers; gul, orange, lilla, rød, pink, blå og to grønne nuancer. Desuden i hvid, sort og opal akryl.

Panthella -mini

Lille størrelse – stort design

Den ikoniske nyhed i miniversion har en diameter på 25 cm., mod den eksisterende version fra 1971 som har en diameter på 40 cm. Panthella i miniudgave har tre lysniveauer, som gør det nemt at juster lyset efter behov. Den nye miniversion er desuden med integreret LED, hvortil det er den seneste LED-teknologi der er anvendt.

Panthella Mini

Verner Pantons forkærlighed for materialer
”Verner Panton udviklede oprindeligt Panthella lampen i samarbejde med Louis Poulsen i 1971. Verner Panton ønskede oprindeligt, at Panthella’en skulle lanceres med metalskærm. Panthella MINI er med andre ord en verdenspremiere, baseret på Verner Pantons oprindelige tegninger,” fortæller Rasmus Markholt, designchef hos Louis Poulsen.

Mens de fleste andre danske arkitekter og designere i 1950’erne og 1960’erne arbejdede i træ og andre naturlige materialer, gjorde Verner Pantons forkærlighed for nye materialer ham til specialist i stål, plastik, plexiglas og glasfiber. Hans design indenfor syntetiske materialer var banebrydende, og han var pioner inden for design med cirkler og runde former, inden det for alvor kom på mode under betegnelsen organisk design.

Læs mere om Verner Panton her