Badeværelseslamper

Badeværelset er et rum, der kræver fleksibel belysning til mange forskellige formål. Der skal være stemningsfyldt lys til afslapning og hygge, og der skal være kraftigt lys, så du kan se dig ordentligt i spejlet og lægge makeup, sætte hår, barbere dig og så videre. Derfor handler det om at vælge de helt rette lamper til badeværelset, så belysningen kommer til at leve op til netop dine behov.

Badeværelse.jpg

Stort udvalg af lamper til badeværelset

Her hos Lysmesteren finder du altid et stort udvalg af lamper til badeværelset. Det er ofte en god idé at have flere forskellige former for belysning, og det er en god idé at tænke over, hvordan du skaber et funktionelt rum med den helt rette belysning.

Når der skal arbejdes med makeuppen, håret eller barberingen, er det vigtigt at have en belysning, som giver en god farvegengivelse. En loftslampe eller downlights giver god generel belysning til badeværelset, mens lamper rundt om spejlet vil give et godt arbejdslys. I den forbindelse skal du også tænke på, at flere små lyskilder spreder lyset bedre end få store lamper. Udover et godt arbejdslys kalder et badeværelse også på et mere dæmpet lys, som kan skabe en hyggelig og afslappet stemning. Her kan du vælge en lysdæmper, der giver dig mulighed for at skabe stemning.

Sikker belysning til badeværelset

Fordi badeværelset er et vådrum, er der strenge tekniske krav til belysningen i dette rum. Vand og elektricitet er en dårlig kombination, og derfor er der specielle sikkerhedskrav til afstanden mellem lamper og blandingsbatterierne i bruseren. Disse regler skal sikre, at du ikke kommer i kontakt med strømførende dele, og at der ligeledes ikke kommer vand i lamperne.

Det er heldigvis ikke så svært at finde ud af, for du skal blot være opmærksom på, at dit badeværelse er opdelt i 4 zoner, som defineres ud fra afstanden til vand. De 4 zoner er følgende:

  • Zone 0: kun for lamper, som er beregnet til brug i et badekar eller svømmebassin. Her skal lamperne være minimum IP 67 12 volt.

  • Zone 1: kun for lamper forsynet med 12 volt fra en transformer, som er placeret i zone 3.

  • Zone 2: kun for lamper, som er minimum IP44.

  • Zone 3: alle lamper som opfylder normale standarder for lamper.

Her indikerer IP tæthedsgraden af en lampe, hvor første ciffer er beskyttelse mod berøring eller indtrængen af støv, mens det andet ciffer indikerer beskyttelse mod indtrængen af vand. Jo højere tallet er, desto mere er lampen beskyttet.