Lamper til soveværelset | Se udvalget her

Soveværelset er lig med ro, afslapning og hygge. Det skal give dig en god start på dagen, når du vågner efter en lang nattesøvn, mens det på samme tid er her, du måske holder styr på din garderobe i skuffer og skabe. Netop derfor er det vigtigt, at belysningen i soveværelset imødekommer de forskellige behov, du har i forbindelse med både søvn og praktiske gøremål i soveværelset. 

Vær opmærksom på, at lys kan påvirke din krop og nattesøvnen. Helt generelt bør soveværelsebelysningen være i forholdsvis varme nuancer, som sørger for at kroppen føler sig afslappet. Derfor er det vigtigt, at du også får valgt de rette pærer til dine nyindkøbte lamper. Her er det også anbefalelsesværdigt at installere lysdæmpere, så lyset nemt kan tilpasses.

Hvilke soveværelseslamper skal du vælge?

Der findes mange forskellige måder at skabe lys i soveværelset på, og derfor er det værd at tænke over, hvad der passer bedst til netop dit soveværelse og dine behov, når det kommer belysning.

Til generel belysning i rummet kan du bruge en loftslampe eller en pendel, da disse giver dig et skarpt lys, som er praktisk, når du skal gøre rent eller finde rundt i skabe og skuffer. Dog kan en enkelt lampe være for lidt, hvis du har et stort soveværelse. Her kan løsningen dog være at supplere med downlights eller væglamper, som kan lyse krogene op. Det får tilmed rummet til at virke større og vil bringe mere hygge ind i rummet. Du kan også bruge soveværelseslamper i form af skinner med spots, men det fungerer generelt bedst med flere forskellige typer belysning i et rum.

En soveværelseslampe ved sengen

Lys på natbordet giver dig mulighed for at læse i sengen, og det gør det lettere for dig at komme ud af sengen, før solen står op. Vi anbefaler som regel en bordlampe med skærm, da de giver et lunt og godt lys. Her er det også en god idé at kunne dæmpe lyset alt efter, om du skal bruge det som læselys eller mere dæmpet lys at vågne til.

En væglampe som lys i soveværelset er også en god idé. Du kan enten have en enkelt væglampe på hver side af sengen, eller en dobbelt væglampe midt på væggen over sengen, hvor lyset kan styres i hver sin retning. Dog er det generelt altid en god idé at have to sengebordslamper, hvis sengen deles med en partner. På den måde bestemmer I selv hvorvidt det er sovetid eller læsetid.

Soveværelseslampe ved TV’et

Hvis du har et TV i soveværelset, er det en god idé at sætte lys op omkring det, da dette vil mindske kontrasterne og skabe et bedre skærmbillede for øjnene at se på. Du kan for eksempel bruge spots, der lyser på væggen bag TV’et, eller du kan placere en bordlampe ved siden af. Vælger du væglamper, må de ikke lyse direkte på dig, da de i så fald vil virke blændende i stedet for at give den ønskede, behagelige belysning.