Louis Poulsen PH Septima

PH Septima

Louis Poulsen relancer design ikonet PH Septima. PH Septima betragtes som en af Poul Henningsens mest raffinerede pendler. Glaspendlen PH Septima er designet af Poul Henningsen og er opbygget i et elegant og smukt design, der er designet ud fra tre-skærmssystemet. Pendlen Septima består af 7 skærme, fremstillet i klart glas med sandblæste felter, som giver et nedadrettet og behageligt lys.

PH Septimas skærme er produceret i stærkt, italiensk borosilikatglas. Fatningshuset og baldakinen er udført i ubehandlet messing. Messingoverfladerne er ubehandlede og giver derfor en smuk patina over tid. Lampen er designet med en rund glaskop i toppen, for at forhindre støv i at komme ned i lampen.

PH Septima glaspendlen med syv skærme udsender et blændfrit, nedadrettet lys og udstråler en behagelig og smuk glød. Lampen består af matteret glas og klart glas, der skiftevist dækker over hinanden. Det skaber en behagelig blød spredning af lyset.

ph_septima_landingside.png

Historien bag lampen

I 1931 blev der lanceret en mindre PH Septima 4. Under udviklingen af PH Septima designede Poul Henningsen også en metalversion, som dog aldrig blev sat i produktion. I 1940érne udgik PH Septima imidlertid af produktion, grundet mangel på materialer. Lampen blev første gang udstillet som en prototype i 1928 på Dansk Museum for Dekorativ Kunst (Designmuseum Danmark).

Lampen er baseret på PH Septima 5, hvor stellet er blevet optimeret og glasset er blevet forbedret, hvilket har gjort den mere robust og stabil.

Unik og elegant pendel

Pendlen er ideel som lampe i entré, over spisebordet eller til brug i stuen. Septima er perfekt til steder, der har brug for en stor og unik pendel. Lampen er baseret på de originale skærmstørrelser fra PH 5/5.

ph_septima_billede.png

Om Poul Henningsen

Poul Henningsen blev født i København i 1894 og var søn af den berømte, danske fatterinde Agnes Henningsen. Henningsen påbegyndte en uddannelse som arkitekt, men færdiggjorde den aldrig. Han studerede på Københavns tekniske skole på Frederiksberg i perioden 1911 til 1914. Efterfølgende gik han tre år på det Tekniske Universitet i København.

Poul Henningsens lamper – PH lamper

Poul Henningsen (PH) designede 3-skærmssystemet allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris. Gennem hele sit liv, søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger. PH designede således ikke blot en lampe, men et helt system, og der blev igennem årene produceret tusind forskellige modeller.

Louis Poulsen Septima pendel

5714693433124.jpeg
LOUIS POULSEN PH SEPTIMA PENDEL PENDEL
81.350 kr.

Levering 2-5 hverdage