AJ lamper

AJ-Serien fra Louis Poulsen. Den ikoniske og populære AJ-serie er designet af Arne Jakobsen. Anerkendt og verdensberømt dansk klassisker.

Arne Jacobsen tegnede AJ-lampen til SAS Royal Hotel i København (Radisson Blue) i 1957 som en integreret del af hotellets designkoncept. Dengang bestod AJ-familien af flere produkter. Et bord, en gulvlampe, en væglampe, en bordlampe og en lille bordlampe. I 1960 lancerede Louis Poulsen en del af disse AJ-lamper, som er blevet et verdensberømt design-ikon og Arne Jacobsens mest populære lampe.

AJ lamperne har drejbart hoved, og tændt/sluk på selve lampen – AJ gulvlampen på ledningen. Funktionel designklassiker, som aldrig går af mode.

I 2020 hylder Louis Poulsen 60-årsdagen for åbningen af SAS Royal Hotel, med en relancering af AJ Mini bordlampen og AJ Royal pendlen. Dertil lancerer Louis Poulsen AJ serien (undtagen AJ Royal) i 3 Special Edition farver som kun sælges i 2020. De 3 special Edition farver er ultra blå, rosa og original grå. En ny fast overflade lanceres også i 2020 – Stål. Stål varianten er den originale version.  

AJ Lamper 01

AJ lamperne bestående af en AJ mini bordlampe, AJ bordlampe, AJ gulvlampe, AJ væglampe og AJ pendel. Alle AJ lamperne blev oprindelige tegnet til SAS Royal hotel – i dag Radisson Blu Royal Hotel, i København i 1957, hvor Arne Jacobsen designede alt til hotellet, lige fra møbler, belysning til bestik og restauranten.

SAS Royal stod færdig i 1960, som verdens første designhotel, og som den første skyskraber i København. Arne Jacobsen fik sin inspiration fra Lever House i New York. Siden hen er der skudt flere skyskrabere op i København, hvor hotellet fortsat er blandt de 5 største.

Arne Jacobsens design fra dengang, danner i dag rammen om verdenskendte designs så som Ægget, Svanen og Dråben. 

Siden hotellet blev opført, er det blevet renoveret over flere gange. Dog står ét værelse fortsat urørt – værelse 606, også kendt som Arne Jacobsen Suiten. Værelset kan ikke længere bookes, og er bibehold i dens oprindelig design fra 1960 – præcis som Arne Jacobsen designede det. Værelset emmer af fortiden, som at træde ind i en tidslomme. Værelset er et af de mest fotograferet værelser verden over.

 

Flere filtre+ Færre filtre-
Sortering
Prisramme
Producent
Designer
Kategorier
loading