Bellevue serien

Bellevue lampen

Bellevue serien. Designet af Arne Jacobsen. Oprindeligt designet i 1929. Relanceret af &tradition. Findes i tre modeller. Bordlampe, gulvlampe og væglampe. Fås i tre farver: messing, hvid og rød. Findes i tre modeller. Bellevue gulvlampe A7. Bellevue bordlampe A8. Bellevue væglampe A9. 

Bellevue lampe-serien er designet af Arne Jacobsen i 1920érne. Bellevue lampen har yndefulde linjer, et enkelt og organisk formet design – en klassisk lampe til hjemmet.

Bellevue

Lampens funktioner

Bellevue lampens skærm har en 45 graders vinkel, som gør at lyset er direkte uden at det blænder. Skærmen er fleksibel ved hjælp af en flex svanehals. Juster nemt retningen på lyset, og ønsket vinkel på skærmen. Værd at bemærke er at skærmen bliver en smule varm ved brug, så justeringen af lyset anbefales før lampen har været tændt for længe. Bellevue lampen produceres hos &tradition

Bellevue i materialer og farver

Bellevue serien er produceret af ubehandlet massiv messing og/eller lakeret aluminium. Bellevue lamper med messing, vil patiner over tid, og få en smuk patina.

Serien fås i flere farver; Sort/stål, Sort/messing, Kobber brun/messing, Hvid/messing og Messing/messing. 

Væglampen er velegnet som sengelampe, læselampe i stuen, eller som væglampe i køkkenet.
Bordlampen er velegnet som skrivebordslampe eller læselampe ved sengebordet.
Gulvlampen er velegnet som læselampe ved sofaen eller lænestolen.

 

Bellevue gulvlamper

Bellevue bordlamper

Bellevue væglamper

Designeren bag lampen

Arne Jacobsen er en af verdens mest kendte arkitekter og designere. Arne Jacobsen stod blandt andet bag SAS Royal Hotellet i København i 1960, hvor han i samme projekt designede de kendte danske møbel klassikere ”ægget” og ”svanen”. Arne Jacobsen er uddannet fra Kunstakademiets Arkitektskole i København. Gennem sit liv modtog Arne Jacobsen adskillige prestigefyldte priser både i Danmark og i udlandet. Han var professor ved Kunstakademiets Arkitektskole i 11 år og har derigennem haft stor indflydelse på en hel generation af danske arkitekter. Læs mere om Arne Jacobsen her 

Brandet bag Bellevue-serien

And Tradition brandet er tidligere kendt som Unique Interieur CPH og er et veletableret dansk mærke på belysningsmarkedet. &tradition arbejder både med nye upcoming såvel som kendte og mere etablerede designere. &traditions fornemmeste mission er at skabe rum og stemning af helt nye dimensioner med deres brede palette af unikke og nøje udvalgte lampedesigns.