Caravaggio lamper

Caravaggio lampe

Caravaggio lampe. Fås som pendel, væglampe, bordlampe og gulvlampe. Udført i metal. Designet af Cecilie Manz for Lightyears. Produceres nu hos Fritz Hansen

Caravaggio lamperne er designet af Cecilie Manz i samarbejde med dengang Lightyears. Lampe-serien blev lanceret i 2005 og er sidenhen blevet et kendt designikon. Lamperne forener et karakteristisk design med et diffust og stemningsfyldt lys. Lampen fås som pendel, gulv-, bord- og væglampe.

På kun 15 år har Fritz Hansens Caravaggio lamper opnået status som designikon. Designer Cecilie Manz har med sine lamper opdateret en tidløs silhuet og tilføjet et friskt og moderne udtryk. 

Lamperne har opnået en masse popularitet over hele verden, og kan ses både på arbejdspladser og i private hjem. Caravaggio lampeserien startede som en højglans lakeret pendel med en iøjenfaldende rød tekstilledning, men er i dag blevet til en fuld kollektion, bestående af pendler, væg, bord og gulvlamper.

Den enkle, raffinerede Caravaggio pendel består af en skærm i metal eller opalglas med bløde, femninine former med ophæng. Tekstilledningen er formidabelt indarbejdet i designet og tilføjer lampen noget helt særligt. 

Lampen giver et koncentreret, nedadrettet lys samtidig med både ophænget og ledningen oplyses via en åbning i lampens top, hvor en skærm modvirker blædning. 

 

Caravaggio

Caravaggio pendel

Den enkle og tidløse pendel består af en skærm i bløde, feminine kurver. Lampens ophæng er krombehandlet og fremstår med et maskulint udtryk. Blandingen mellem det feminine og maskuline, gør at pendlerne henvender sig til et bredt kundesegment. Tekstilledningen er integreret som en særlig del af designet, der er med til at fuldende udtrykket. Caravaggio pendlerne fås både med blank og mat overflade, i flere smukke nuancer samt i hvidt opalglas. Skærmens højde gør, at pendlen ikke blænder – uanset hvor den placeres. Hullet i toppen af Caravaggio lamperne sikre, et opadrettet lys.

Caravaggio pendler mat

Caravaggio pendel - nye toner

De nye toner i mat er Archipelago stone, warm silk, darks sienna og dark ultramarine.

Archipelago stone er en genfortolkning af de grå nuancer i naturens sten og bjergkrystaller. Farven er markant varmere end den oprindelige grå Caravaggio og fremstår stadigvæk tidløs.

Warm silk er raffineret, delikat og blød. Caravaggio serien kommer nu i en varmere lys gråtone, og Warm silk er i fuldstændig harmoni med Caravaggio kollektionen. 

Dark sienna er en mørk, jordfarvet og pulveragtig tone af rød. Dark sienna har næsten samme farve som kakaopulver, og kan med sin intense farve tilføre varme til enhver klassisk nordisk indretning. 

Dark ultramarine er på kanten til næsten at være sort, og har sit navn efter renæssancen hvor ultramarin var det fineste og dyreste blå pigment. Farvetonen er enormt mat og har en næsten tør overflade. Farven på lampeskærmen ændrer sig fra en stærk farve i dagslys til nattemørke toner om aftenen.

Caravaggio pendler - nye toner

 

Caravaggio pendler nye toner

Caravaggio pendler opal

Caravaggio pendel blank

Caravaggio væg-, bord- og gulvlampe

Caravaggio væglampen

Caravaggio væglampen har et nutidigt design, og er baseret på den velkendte Caravaggio pendel. Væglampen er funktionel, hvor skærmen er monteret på et flexrør, som gør det muligt at vippe skærmen, og på den måde styre lyset. Lampen kan drejes 180°, og med den roterende arm og den fleksible hals, er væglampen velegnet som læselampe ved læsestolen, væglampe i køkkenet eller som sengelampe i soveværelset.

Vælg mellem Caravaggio væglampen V1 eller Caravaggio væglampen V2.
Vælg V1 for at få afbryder direkte på lampens base. Vælg V2 for at få afbryder på ledningen.

Væglampen fås i flere farver.

Caravaggio bordlampen

Caravaggio bordlampen har et stilrent design, hvor lampens tre smalle slidser i toppen af skærmen tillader lyset at slippe ud. Lampen er designet af den danske designer Cecilie Manz og er en videreudvikling af den ikoniske Caravaggio serie. Bordlampen kan dreje 260 grader om sin egen akse, har den klassiske skærm, som kan vippes og på den måde kan lyset styres, hvilket giver en høj grad af fleksibilitet.

Lampen har et 3-trins touch lysdæmper til justering af lysintensiteten.

Caravaggio gulvlampen

Caravaggio gulvlampen er en videreudvikling af den ikoniske Caravaggio serien, designet af Cecilie Manz. Gulvlampen har et rent og enkelt design, med et retningsbestemt lys. Lampen kan dreje 260 grader om sin egen akse, og giver dermed ekstra fleksibilitet, tilmed er diameteren på foden særlig lille for at gøre det let at placere lampen. 

Standerlampen har en 3-trins touch lysdæmper på standeren til justering af lysintensiteten.

 

Caravaggio bordlampe, gulvlampe og væglampe

Om designeren

Designeren Cecilie Manz er en prisvindende mester indenfor moderne minimalisme. Hun er drevet af designfilosofien om, at designet aldrig må få større fokus end selve lyset, som lampen giver. I 2004 blev danske Cecilie Manz hædret med Den Danske Designpris. 

Cecilie Manz opfatter sine værker som dele af en lang, vedvarende historie, hvor projekterne ofte er forbundet og er relateret i form af ideer, materialer, på tværs af tid og funktion. For Manz handler det om at designe produkter der tager udgangspunkt i produktets kernefunktion. Med sine designs forsøger hun at tilgodese kernefunktionen, hvilket kommer til udtryk i hendes Caravaggio lamper, som giver et fantastisk lys.

Om brandet bag

I 2015 overtog Fritz Hansen Lightyears brandet for at skabe synergi imellem produktkategorier, og i 2019 er Lightsyears ikke længere eksisterende, da produkter herfra nu er en del af Fritz Hansen brandet. Fritz Hansen er et anerkendt design brand, der blev grundlagt i 1872, med tanken om at udvikle produkter med et tidløst design. Fritz Hansen er et internationalt og eksklusivt designbrand, med en lang tradition for at samarbejde med førerende internationale designere og arkitekter. Fritz Hansens samlede kollektion består af internationalt anerkendte møbelklassikere og moderne møbler, belysning og boligtilbehør, hvor Cecilie Manz spiller en stor rolle. 

Fritz Hansen er et gobalt designbrand grundlagt i Danmark i 1872. Fritz Hansens kollektion består af internationalt anerkendte møbler og belysning. Drivkaften for Fritz Hansen er passion for skønhed, kvalitet og håndværk. Virksomheden omfavner den moderne, nordiske livsstil i samarbejde med visionære kunstnere, designere og arkitekter fra hele verden. Brandet har blandt andet samarbejdet med Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Hans J. Wegner, Piero Lissoni og Poul Kjærholm.