Enigma lampen

Svævende lampe

Enigma 425. Designet af Shoichi Uchiyama i 2003. Produceret hos Louis Poulsen. Svævende skærme. Blændfrit blødt lys. 

Designet af den japanske designer Shoichi Uchiyama. Enigma 425 eller 545 pendel er ideel til brug som spisebordslampe eller som lækker belysning i stuen. 

Enigma lampen er designet af den japanske designer Shoichi Uchiyama i 2003. Uchiyama præsenterede Louis Poulsen for en designidé med svævende skærme i ultratynde wirer, som giver et transparent og let udtryk. Enigma lampen passede godt ind i Louis Poulsens produktfilosofi og var en nyfortolkning af flerskærmsystemet. Japansk yndefuldhed kombineret med skandinavisk enkelhed. Enigma betyder "gådefuld", hvilket henviser til de tilsyneladende frit svævende skærme, når lampen ses tændt og lidt på afstand.

Enigma Lampen

Enigma pendlen fås i 4 varianter

Enigma familien

Da Enigma lampen blev udviklet i 2003, startede det blot med Enigma model 425 i alu med 4 skærme, og sidenhen er Enigma lampen blev udvidet til en familie, hvor Enigma model 545 i alu med 5 skærme, kom til i 2007. I 2018 blev Enigma familien udvidet yderligere, så Enigma pendlen nu fås i en sort udgave. Ønsker du lampen i større variant fås Enigma pendlen også som Enigma 825. Enigma 825 lampen kan bestilles hos din Lokale Lysmesteren butik.

Anveldelsesmuligheder med Enigma pendlen

Enigma lampen er velegnet i stuen, over spisebordet eller i køkkenet. Valg af størrelse afhænger af lofthøjde og rumstørrelse. Enigma pendlen giver rumlys, er blændfri og stilren i sit udtryk. Enigma er et smukt designikon, som lyset ethvert rum flot op.

Har du allerede en Enigma lampe der hjemme, og ønsker en mere? 

I 2018 skiftede Louis Poulsen ledning på Enigma lamperne, til en mere transparent variant. Der vil derfor være forskel på Enigma lamperne fra før efteråret 2018, mod Enigma lampen som fås i dag.

 

Reservedele til Enigma pendlen ses her