Le Klint 375 bordlampe

Lampens design

Stilfulde bordlamper fra Le Klint. Funktionelle lamper af højeste kvalitet. Le Klint bordlampe model 375. Håndfoldet skærm med en fod i lys eg og med messingdetajler. Fås i flere størrelser.

Model 375 er designet af arkitekt Esben Klint og foden er designet af KLINTs eget design team. Lampen er udviklet med udgangspunkt i den ikoniske pendel Model 107, som blev tegnet af Esben Klint tilbage i 1942. For markering af LE KLINTs 75-års jubilæum i 2018, er 107 lampen derfor blevet nyfortolket til en bordlampe version. Model 107 danner derfor grundstamme for den nye flotte bordlampe model 375

 

Le Klint 375 bordlampe

Le Klint model 375. Designet af Esben Klint. Oprindeligt designet i 1942. Model 107 oprindeligt som pendel. Nyfortolkning som bordlampe. Klassisk og tidløs designerlampe. 

Model 375 er produceret i hånden hos Le Klint og har en smuk håndfoldet skærm, med fod i lys ubehandlet eg og messing. Model 375 fås nu også i en miniversion. Miniversionen Model 375 xsmall blev specialudviklet til Svinkløv Badehotel, i forbindelse med deres genåbning i 2019. Lampen fås således i 3 størrelser og med skærm i lampefoile eller papir.

 Le Klint 375 bordlampen er fremstillet med enten papir  eller lampefolie. Skærmen er integreret i en fod i lys eg med fine messingdetajler. Lampen fås i flere størrelser. Bordlampen har et eksklusivt, unikt og elegant udtryk.

Le Klint 375

Alle 375 lamper i lampefolie kan ses her

Alle 375 lamper i papir kan ses her

Skab en hyggelig stemning med 375 bordlampen

Lampen skaber en hyggelig stemning uanset hvor den placeres i hjemmet. Bordlampen, der fås med papir eller standardskærm, er velegnet til at stilles ved sofaen, på reolen eller på skænken. Lampen giver et blødt lys, der skaber en god rumbelysning. Lampen kan nemt placeres, da den fås i 3 størrelser, alt efter behov. 

Om designeren

Esben Klint var søn af den kendte arkitekt og kunstner, Kaare Klint, der har haft stort indflydelse på dansk møbel- og designhistorie. Esben Klint havde flere uddannelser fra førende arkitekter, men var i høj grad faderens elev. Dette kom især til udtryk i de møbler, han tegnede i samarbejde med Børge Mogensen.

Historien bag Le Klint

Familien Klint arbejdede hårdt på at forfine skærmene i de efterfølgende år. I 1943 blev familiearbejdet til en virksomhed, da sønnen Tage Klint, stiftede firmaet LE KLINT. Arkitekt P.V. Jensen Klint, der er en del af Le Klint familien, var en fremsynet og visionær herre. Han havde i starten af 1900-tallet designet en petroleumslampe i stentøj og manglede en passende lampeskærm, så han fandt på noget helt unikt, nemlig en krydsplisseret skærm, der blev startskuddet for virksomheden LE KLINT.

Foldningen af LE KLINTs klassiske lampeskærme er traditionelt håndværk, som den dag i dag udføres med stor fingerfærdighed af foldepigerne hos LE KLINT i Odense.