Panthella lamperne

Panthella lampen af Verner Panton 

Panthella lamper. Panthella bord- og gulvlampe. Panthella Portable. Designet af Verner Panton i 1971. Produceret af Louis Poulsen. Organisk lampeform. Hvid opal akryl. 

Panthella bord- og gulvlampe er designet af Verner Panton i 1971 og er stadig en af hans mest populære lamper. 

Panthella lampen er designet af Verner Panton i 1971 i samarbejde med Louis Poulsen, og er en af Pantons mest populære lamper. Efter eget ønske fra Verner Panton skulle Panthella lampen lanceres med metalskærm, hvilket dog ikke kunne lade sig gøre rent teknisk i 1971. Af denne grund blev Panthella lampen derfor i 1971 introduceret i en akryl version.

Panthella lampen har en smuk organisk form, hvor både foden og skærmen fungerer som en lysreflektor. Desuden er lampen blændfri grundet dens design.

Vælg mellem Panthella bordlampen original størrelse, Panthella 320 bordlampen, Panthella Mini bordlampen, Panthella Portable og Panthella gulvlampen.

Panthella bordlampen passer godt på en skænk, afhængig af størrelse, kan der vælges den originale størrelse med en diameter på 40 cm., Panthella 320 med en diameter på 32 cm. eller Panthella Mini med en diameter på 25 cm. Ønsker du at flytte rundt på lyset, så vælg den lille fine Panthella Portable lampe, som kan tages med rundt hvor behovet for lys er. Panthella gulvlampen er god som rumbelysning bårde i stuen eller på kontoret. 

Panthella Lampe

Panthella lampen

Panthella 320 bordlampen - Nyhed 2021

Ny bordlampe størrelse!

Panthella 320 bordlampen er seneste udvidelse af Panthella familien, som nu lanceret 50 år efter den oprindelig Panthella lampen blev introduceret. Panthella 320 bordlampen fås med metal skærm i højglans krom eller metalliseret messing, samt med opal hvid skærm.

Panthella 320 bordlampen er en mellemstørrelse mellem Panthella Mini og den originale Panthella bordlampe. Panthella 320 lampen er velegnet i vindueskarmen, reolen eller bordet.

Se Panthella 320 bordlampen her

Panthella Portable - ledningsfri lampe

Landingpage Panthella Portable

Panthella familien blev i 2019 udvidet med en lille fin ledningsfri variant Panthella Portable. Panthella Portable er en bærbar lampe, som kan tages med rundt i hjemmet og placeres hvor behovet for lyset er. Lampen kan også placeres steder hvor der ingen kontakt er, da lampen blot oplades via et USB stik. Lampen kan tages med udenfor på terrassen til de lune sommeraftner, eller sprede stemning i campingvognen. Panthella Portable kan dæmpes - 0%, 10%, 33% og 100% via knappen på selve lampens fod. Lampen kan lyse i 5 timer ved 100% lysstyrke. 

 

Panthella Portable

Panthella Mini bordlampen

Panthella Mini bordlampen blev i 2016 lanceret som en nyhed til Panthalla familien. Panthella Mini bordlampen blev oprindeligt lanceret i et væld af farver, hvor udgangspunktet var i Pantons eget farvespektrum. Farverne var taget fra hans allersidste projekt, udstillingen Lyset og Farven på Trapholt i Kolding. Panthella Mini bordlampen fås med metal skærm i flere nuancer, samt opal hvid skærm.

Panthella mini lampen har tre lysniveauer, som gør det nemt at juster lyset efter behov. Den nye mini version er desuden med integreret LED, hvortil det er den seneste LED-teknologi der er anvendt.

Lille størrelse – stort design

Den ikoniske nyhed i miniversion har en diameter på 25 cm., mod den eksisterende version fra 1971 som har en diameter på 40 cm. Panthella i miniudgave har tre lysniveauer, som gør det nemt at juster lyset efter behov. Den nye miniversion er desuden med integreret LED, hvortil det er den seneste LED-teknologi der er anvendt.

Et væld af farver

Lampen giver et blændfri lys, hvor varianten med metal skærm giver et blødt og nedadrettet lys med en hvidlakeret inderskærm. Skærmen med opal akryl giver et diffust lys ud i rummet, som udsendes gennem den semitransparente skærm. Panthella mini lampen er velegnet i vindueskarmen, reolen, bordet eller steder med begrænset plads.

Panthella Mini

Se alle Panthella Mini lamperne herunder

Forny din Panthella lampe

Er uheldet ude eller trænger din Panthella lampe til en fornyelse? Herunder finder du et bredt udvalg af reservedele til din Panthella lampe. Finder du ikke den reservedel du mangler, eller skal du bruge hjælpe til at få lavet din Panthella lampe, så kontakt din lokale Lysmesteren butik – så hjælper de dig gerne. Find din nærmeste butik her.

Reservedele til Panthella serien

Verner Pantons forkærlighed for materialer

”Verner Panton udviklede oprindeligt Panthella lampen i samarbejde med Louis Poulsen i 1971. Verner Panton ønskede oprindeligt, at Panthella’en skulle lanceres med metalskærm. Panthella MINI er med andre ord en verdenspremiere, baseret på Verner Pantons oprindelige tegninger,” fortæller Rasmus Markholt, designchef hos Louis Poulsen.

Mens de fleste andre danske arkitekter og designere i 1950’erne og 1960’erne arbejdede i træ og andre naturlige materialer, gjorde Verner Pantons forkærlighed for nye materialer ham til specialist i stål, plastik, plexiglas og glasfiber. Hans design indenfor syntetiske materialer var banebrydende, og han var pioner inden for design med cirkler og runde former, inden det for alvor kom på mode under betegnelsen organisk design.