PH 80 gulvlampen

Poul Henningsen - PH 80 gulvlampen

PH 80 gulvlampe. Medlem af 3-skærms familien. Designet af Poul Henningsen. Enkelt og elegant design. Produceret hos Louis Poulsen. 

PH 80 Gulvlampe. PH80 gulvlampe er medlem af 3-skærms familien, der i dag tæller 21 lamper, heraf 3 til udendørs brug. PH 80 gulvlampen er designet af Poul Henningsen. Den primære del af lyset styres nedad, og de opaliserede akrylskærme giver et behageligt rumlys.

PH 80 gulvlampen er designet af Poul Henningsen (PH), og er fra brandet Louis Poulsen. PH 80 lampen er baseret på det anerkendte 3-skærmsprincip.

PH 80 Gulvlampen

PH 80 gulvlampen - perfekt rumbelysning i stuen

PH 80 lampen – klassisk design

Poul Henningsen designede 3-skærmssystemet allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris. Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger. PH designede således ikke blot en lampe, men et helt system, og der blev igennem årene produceret tusinde forskellige modeller.

PH 80 lampen er udført i opal akryl, hvor topskærmens røde farve giver et blødt og varmt lys.

Normalt for Poul Henningsens lamper refererer lampens numre til skærmstørrelsen, dog ikke PH 80 lampen. PH 80 standerlampen blev sat i produktion i forbindelse med Henningsens 80-års fødselsdag i 1974, og heraf navnet PH 80.

PH 80 er velegnet som rumbelysning, og er en klassisk gulvlampe til stuen.

Læs meget mere om designeren bag - Poul Henningsen her

Reservedele til PH 80 gulvlampen