PH Kogle

PH Kogle/Artichoke

PH koglen. PH Artichoke. Poul Henningsen. PH lamper. Pendler. Klassisk design. Designer lampe. Koglen. Poul Henningsen Koglen. 

PH Artichoke/PH-kogle blev designet i 1958 af Poul Henningsen til restaurant Langelinie Pavillonen i København, hvor den stadig hænger. PH Artichoke er kendetegnet ved sit unikke og skulpturelle design, er verdenskendt og betragtes som et internationalt designikon. Armaturet består af fine blade, hvor deres indbyrdes placering giver et totalt blændfrit lys uanset betragtningsvinkel. For at sikre det høje kvalitetsniveau foregår store dele af produktionsprocessen stadig som håndarbejde. PH Koglen er velegnet i entreen, over spisebordet eller trappeopgangen.

Hos Lysmesteren er den gode service altid i fokus og vi kommer gerne ud og monterer din nye lampe. En professionel lampemontering udført af os, er din garanti for at din lampe er monteret korrekt og sikkert. Denne service kan dog være forbundet med gebyr – spørg hos din lokale Lysmesteren butik.

Ph Kogle

Alle PH Kogle pendler

Danmarks store lys- pionér 

Tidløst design hænger ikke på træerne. Men til gengæld hænger det ned fra danske lofter, i form af Poul Henningsens elegante kogle lamper. I løbet af et livslangt samarbejde med Louis Poulsen, har Poul Henningsen skabt en række smukke lamper i et yderst gennemtænkt og funktionelt design. Bag PH-lamperne ligger en hel belysningsteori, hvor struktur, skygger, blænding og farvegengivelser går op i en højere enhed. 

PH Koglen er en af Poul Henningsens mest kendte designs, der betragtes som en af de mest populære armaturer inden for belysning. Lampen kendes som PH Artichoke i udlandet. Lampens unikke design, sikre en fuldstændig blændfri belysning, uanset hvilken vinkel lampen betragtes i – dette skyldes lampens opbygning bestående af 72 blade, fordelt over 12 rækker, der sikre en ligelig fordeling af pæren. De unikke rækker med seks blade i hver, oplyser både selve armaturet og udsender et blændfrit lys i hele rummet.

PH Koglen findes i forskellige størrelser, herunder Ø480, Ø720, Ø600 og Ø8400. Den unikke lampe findes i forskellige varianter: den klassiske i børstet stål, varianten med blade af poleret stål, varianten bestående af kobber blade, varianten i messing og varianten i hvid. Som en nyhed i 2020 lanceres en variant med matsort overflade. Den matsorte overflade skaber et dristigt udtryk, der passer perfekt til et interiør med kant, uden der gås på kompromis med hverken design eller lysets kvalitet. PH Artichoke Ø48 fås også i glas. Har du interesse i PH Artichoke i glas, kan du kontakte din lokale Lysmesteren butik og hør mere.

Om designeren bag

Poul Henningsen startede sin karriere indenfor arkitekturens verden og havde i starten stor fokus på den traditionelle funktionalistiske arkitektur, men ændrede sit primære fokusområde til belysning gennem årene. I dag er Poul Henningsen kendt for sine tidløse og verdensberømte PH-lamper, der 70 år efter udgivelsen af den første PH-lampe stadig er udbredt, eftertragtet og hyldet. Gennem hans karrier arbejdede Poul Henningsen med at bryde grænserne for struktur, design og blændfri belysning.

Om brandet bag

Poul Henningsens livslange designerparløb med Louis Poulsen startede tilbage i 1925, og året efter designede han den legendariske og internationalt anerkendte PH-lampe, som stadig pryder designelskeres hjem den dag i dag. Deres fælles vision om god belysning, skabte et samarbejde, der i dag anses for, et af de mest succesfulde samarbejde igennem tiderne. Louis Poulsens mærkesag er at udvikle og fremstille belysningsprodukter af høj kvalitet i et funktionelt design. Virksomhedens belysningsarmaturer er berømte for deres originalitet, enkelhed og exceptionelle lysbehandling. Den ultimative kombination af formgivning, lysteknik og materialer har altid været et særkende for virksomhedens lamper. Et særkende der blev grundlagt gennem samarbejdet med arkitekten og belysningsdesigneren Poul Henningsen i produktionen af hans banebrydende lamper.