Poul Henningsens lamper – PH lamper

Poul Henningsens lamper – PH lamper

Ph lamper. Designet af Poul Henningsen. Verdenskendte lamper. Koglen, PH5 og PH80. Produceret hos Louis Poulsen. Unikke og æstetiske lamper. 

Poul Henningsen (PH) designede 3-skærmssystemet allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris. Gennem hele sit liv, søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger. PH designede således ikke blot en lampe, men et helt system, og der blev igennem årene produceret tusind forskellige modeller.

PH Lamper

Udvalgte PH pendler

Udvalgte PH bordlamper

PH glas lamperne – klassisk design

Det mundblæste opale glas består af tre lag glas. Et klart sandblæst på indersiden, et hvid lag i midten og et blankt klart lag yderst. Samlet giver det et smukt difuseret lys, som spredes i rummet. PH lampernes numre refererer til skærmstørrelsen. Eksempelvis består PH 3/2 bordlampen af en overskærm på ca. 30 cm. 

PH glas lamperne: PH 2/1 pendlen, PH 3/2 pendlen, PH 3½/3 pendlen, PH 2/1 bordlampen, PH 3/2 bordlampen, PH 3½-2½ bordlampen og PH 3½-2½ gulvlampen fås alle i højglansforkromet, matalisseret messing og metallisseret sort. PH bordlampen er velegnet i vindueskarmen eller på skænken. PH pendlen er velegnet i køkkenet eller over spisebordet og PH gulvlampen er velegnet som rumbelysning i stuen.

PH serien i glas fra Louis Poulsen byder på en lang række af lamper, herunder PH væglampen, PH stammekronen og PH Akademikronen. Louis Poulsen PH lamperne er klassiske designikoner som aldrig går af mode og som oftest går i arv. Et sikkert valg for designelskere.

Læs meget mere om designeren bag - Poul Henningsen her

Udvalgte PH lamper i glas