Secto lamper

Secto lampe

Secto lamper. Håndlavet i Finland. Skærme i birketræ og valnød. Pendel, bordlampe og væglampe. Kvalitetslamper. Designerlamper. Secto Design. Octo pendel. Octo 4240 pendel. Octo 4241 pendel. Petite bordlampe 4640. Petite gulvlampe 4610. Petite pendel 4600. Puncto pendel 4203. Secto bordlampe 4220. Secto pendel 4200. Secto pendel 4201. Secto væglampe 4230. Secto væglampe 4231. Victo pendel 4250. Victo pendel 4251. 

Secto Design skærme er lavet af birketræ og valnød i topkvalitet, som er skåret i lameller og samlet med ringe af krydsfiner. Birketræet til lamperne er produceret i det centrale Finland, og alt er håndlavet i Finland af dygtige finske møbelsnedkere, der har fokus på kvalitet og detaljer. Ved Secto lamperne er pæren gemt inde i skærmen for at undgå at den blænder. Køber du en lampe fra Secto får du udover flot design, et unikt håndværk hvor kvaliteten er i højsædet. Lamperne fås som både pendler, bordlamper og væglamper, og kommer i fire farver - sort, hvid, birk og valnød.

 

Secto

Se alle Octo pendler her

Se alle pendler her

Se alle Secto væglamper her

Se alle Secto bordlamper her

Secto Design

Det finske lampefirma Secto Design har specialiseret sig i at fremstille lamper i bæredygtigt finsk birketræ. Secto lamperne er lavet af finsk birketræ og valnød, som er skåret i lameller og samlet med ringe af krydsfiner. Alt er håndlavet i Finland af dygtige finske møbelsnedkere, der har fokus på kvalitet og detaljer. Secto lamperne er designet til energibesparende pærer, og pæren er gemt inde i skærmen for at undgå at den blænder. Køber du en lampe fra Secto får du udover flot design, et unikt håndværk hvor kvaliteten er i højsædet.

Secto lamperne er designet af Seppo Koho efter den skandinaviske stil med organiske former, der passer ind i den minimalistiske boligindretning. Lamperne er velegnet i det private hjem men også i offentlige rum. Secto Designs første lampe var en pendel, hvor lampeserien i dag også består af bordlamper, gulvlamper og væglamper. Lamperne fra Secto Design giver et behageligt lys. Sectos mest kendte og populære lampe, er deres smukke Octo 4240 pendel.

Om designeren

Designer Seppo Koho og Tuula Jusélius mødtes første gang I 1995. De to har begge stor respekt for nordisk træ og skandinavisk design. Tuulas virksomhed lavede møbler, men kunderne efterspurgte altid lamper, som passede til møblerne, og herfra udsprang idéen om lamper. Designeren Seppo fik en opgave og resultatet var Secto pendel.

Seppo Koho lavede de første prototyper selv, og beviste at det var muligt at lave disse Secto lamper. Det var svært at finde en producent, men Tuula Jusélius and Seppo Koho fandt Heikki Saastamoinen, som udviklede en metode så man kunne masseproducere lamperne håndlavet.