Verpan VP Globe

Verpan VP Globe

Verner Panton Globe. VP globe. Designet af Verner Panton i 1969. Transparent akryl skærm. Pendel i opal hvide glas reflektorer. 

VP Globe lamper fra Verpan. VP Globe er designet af Verner Panton.  

Globen designet af Verner Panton, er fremstillet i akryl og består af en rund kugle med fem reflektorer inden i. Den originale version er designet med reflektorer i farverne hvid, blå og rød, som holdes oppe af metalkæder. 

VP Globe Glas

VP Globen er designet af Verner Panton tilbage i 1969, og kaldes også for Verner Panton Globen. VP Globen er en dekorativ lampe, da lampen ikke giver lys op eller ned, men kun ud til siderne. Lampen samles i hånden, kvalitetssikres, og påsættes nummerering. VP Globen Glas fås i 2 størrelser.

 Denne VP variant består af en transparent akryl skærm, med indvendig glas "tallerkner". VP Globen i glas udsender lys hele vejen rundt om lampen, og er derfor velegnet som f.eks. spisebordslampe eller lys i entreen. Lampen samles i hånden, kvalitetssikres, og påsættes nummerering.

VP Globe

Alle VP Globe pendler

NYHED VP Globe Warm Peach  

Den nyeste farve i VP-serien hedder Warm Peach og kan kun købes i 2021. Denne VP variant består af en transparent akryl skærm, med indvendig lakering i farven Warm Peach og hvid. 

Den nye VP Globe Warm Peach giver et mere rent udtryk og henvender sig mere til den moderne farvepalet. Men vi må ej glemme, at inspirationen stadig er at finde fra designens oprindelige historie. Det ser man ved dens specielle lagdelte design parret med akrylkuglen udsender et varmt, blødt og omgivende lys - en signatur fra Panton. 

 

Landingpage VP Globe Peach

Alle VP Globe reservedele

VP Globe Brass

I 2006 lancerede Verpan en ny version med reflektorer i messing, som blev lanceret i forbindelse med Verner Pantons 90-års fødselsdag. Denne VP variant består af en transparent akryl skærm, med indvendig lakering i messing, blå og orange. Verner Panton Globe messing pendlen fås i diameter 40 cm. 

Verner Panton Globe pendlen er et moderne og tidløs design, der passer godt ind i mange af hjemmets rum. I stuen som hyggeliglys eller over spisebordet som stemningsfyldt belysning. For at sikre korrekt rengøring af VP Globen anbefales det at tilkøbe et rengøringssæt egnet til VP Globen.  

 

VP Globe Coloured

VP Globe Coloured Glas med farvet glas, består af en transparent akryl skærm yderst, med indvendige reflektorer i røgfarvet glas, og små metal tallerkner i top og bund lakeret i blå og rød. VP Globe Coloured Glass giver endnu mere lys end den oprindelige VP Globe, da de to store reflektorer indvendig i lampen er af glas, og ikke metal som den oprindelige VP Globe.

Denne variant af VP Globe er velegnet i entreen eller i et hjørne.

Om designeren

Verner Panton er født i Odense i 1926 og uddannet ved det Kongelige Danske Kunstakademi. Han blev internationalt kendt for sine unikke designs, som i dag har fået en renæssance i mange danske hjem. Indenfor dansk design, findes der få designere med så stort et navn i resten af verden, som Verner Panton. Verner Panton var kendt for at eksperimentere med lys, farver, tekstiler og de nyeste teknologier i sine lampedesigns. Hans mål med sine lamper var at opmuntre folk til at bruge deres fantasi og gøre deres omgivelser mere spændende og levende.